headerphoto

Studentocard

StudentocardDacă îţi iei un Studentocard până pe 30 iunie, poţi să fii unul dintre cei 3 norocoşi cărora Raiffeisen Bank le plăteşte studiile, adică taxa de facultate până la absolvire: 3 premii constănd în echivalentul taxei de facultate, în valoare de maximum 3.000 Lei pe an, pentru maximum 3 ani de facultate, plătibili în avans.

Avantaje:
* 0% comision de retragere a banilor şi 0 Lei comision de interogare a soldului la bancomatele Raiffeisen Bank.
* 0 Lei cost de achiziţie şi 0 lei taxă lunară de administrare.
* 0 Lei abonament lunar la serviciul de internet banking, Raiffeisen Online, cu acces non-stop la banii din contul tău.
* Primeşti bani rapid, direct pe Studentocard, de la părinţi sau rude.
* Poţi folosi Studentocardul şi în străinătate.
* Afli imediat, pe telefonul mobil, prin serviciul SmartTel, dacă se face o tranzacţie din/în contul tău.
* Poţi alege din 3 designuri diferite de card.

Oferta este exclusivă pentru studenţi şi nu te costă nimic. Ai acces la pachetul special pentru studenţi doar prin intermediul Studentocardului.

Perioada promoţiei: 22 martie – 30 iunie 2010.

Intesa Sanpaolo lansează primul card cu design Fibră de Carbon din România

Intesa Sanpaolo lanseaza primul card cu design Fibra de Carbon din RomaniaNoul card MasterCard Platinum este o adevărată declaraţie de design şi imită atât vizual, cât şi tactil fibra de carbon, un material extrem de rezistent şi, în egală măsură, uşor.

Intesa Sanpaolo Bank răspunde astfel dorinţelor clienţilor de top din portofoliul băncii pentru produse de calitate superioară şi se alătură cercului restrâns de bănci ce oferă carduri premium.

MasterCard Platinum oferă acces la o limită superioară de fonduri de până la 30.000 euro, oriunde în lume.


Mastercard Platinum este un card de credit embosat, cu dublă funcţionalitate (credit şi debit), ataşat unui cont curent în lei.

Piraeus Bank lansează Creditul Asigurat

Piraeus BankNoul produs este un împrumut de nevoi personale având ataşată o asigurare gratuită, care acoperă 4 categorii de riscuri: pierderea involuntară a locului de muncă, invaliditate totală temporară, invaliditate totală permanentă, deces.

Dobânda este variabilă în funcţie de indicii ROBOR/EURIBOR, banca aplicând pentru întreaga perioadă de creditare o marjă fixă de 6% pentru finanţările în RON şi 9.5% pentru cele în EUR.

Suma maximă acordată pentru un credit contractat pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 60 de luni, este de 40.000 RON sau 10.000 EUR. În cazul unui împrumut contractat pe o perioadă cuprinsă între 61 şi 84 de luni, suma maximă acordată se dublează, ajungând la 80.000 RON sau 20.000 EUR.

Creditul Expresso de Primăvară cu dobândă 7%

Creditul Expresso de Primăvară cu dobândă 7%Creditul Expresso de Primăvară:
Suma împrumutată nu trebuie justificată.

Fără giranţi şi fără ipotecă.

* Dobândă fixă: 7% pe an, pe toată durata creditului
* DAE 12,47%
* Moneda: lei
* Valoarea creditului: până la 60.000 lei
* Perioada de creditare: până la 5 ani

Promoţie la creditul de nevoi personale: reducere de 20% la comisionul de întocmire a dosarului pentru creditul tău Expresso de Primăvară, alegând un Pachet BRD: CLASIC, SELECT, PREMIUM sau DRUM BUN.

Iepuraşul vine cu premii de la BCR

Iepuraşul vine cu premii de la BCRÎn perioada 5 martie - 30 aprilie 2010, cardul tău de credit BCR - VISA/MasterCard POWERCARD, MasterCard GOLD sau MasterCard standard – îţi poate aduce premii in bani.
Efectuează cel puţin 2 cumpărături în valoare de minimum 100 lei fiecare şi poţi deveni câştigătorul marelui premiu de 5.000 lei sau al unuia dintre cele 5 premii a câte 1.000 lei.

Avantajele cardurilor de credit:
» comision 0 la cumpărături
» acumulare puncte de loialitate pentru plăţile efectuate la comercianţii acceptanţi
» reduceri la comercianţi
» perioade de graţie de până la 53 zile în care dobânda este 0 pentru plăţile la comercianţi/internet rambursate integral până la data scadentă
» asigurare pentru protecţia cumpărăturilor
» asigurare de călătorie

Credit ipotecar cu asigurare de risc de șomaj de la Bancpost

BancpostBancpost anunță lansarea unui nou produs: SIGUR ACASĂ, credit ipotecar cu asigurare de risc de șomaj.

Venit minim 400 EUR/aplicant unic sau 500 EUR/familie (aplicant și co-aplicant soț/soție)

- Dobandă fixă pentru primii trei ani începând de la 7,95%
- Rate lunare fixe în primii trei ani
- Până la 12 rate de credit asigurate în caz de șomaj în primii trei ani
- Poliță de asigurare de viață pentru toată durata creditului
- Primele de asigurare plătite de bancă
- Perioada maximă de creditare 35 de ani
- Comision lunar de administrare zero.

Salariații trebuie să aibă minim 1 lună vechime la ultimul angajator și minim 3 luni vechime în muncă.
Creditul poate reprezenta maxim 85% din valoarea garanției (maxim 50% pentru terenuri).

Rata lunară pentru un împrumut(cu dobândă fixă) de 75.000 EUR pe 25 ani ajunge la 580 EUR.

Creditul de nevoie personale PRACTIC BT

Creditul de nevoie personale PRACTIC BTIa un credit PRACTIC BT în perioada 22 februarie - 15 iunie 2010, foloseşte măcar jumătate din banii din credit plătind cu un card de debit de la BT până în data de 30 iunie 2010, şi caştigi automat. Fără tragere la sorţi.

Suma maximă a creditului: 50.000 lei
Perioada maximă: 10 ani

Dobandă:
- Fără Girant: PR + 5,5 pp = 14,5% pe an
- Cu Girant - PR + 4,5 pp = 13,5% pe an

Comision acordare:
- Achitat la acordare: 2,5% din valoarea creditului
sau
- Inclus în valoarea creditului: 3,5% din valoarea creditului

Comision risc: 0,5% din valoarea creditului, plătit la acordare

Comision de rambursare anticipată:
- Din surse proprii: 0
- Prin refinanţare de la alte bănci: 1% din suma rambursată

De exemplu, pentru un credit în valoare de 20.000 lei, cu girant, pe 10 ani, cu comision plătit la acordare, rata lunară este 304,55 lei, DAE (Dobanda Anuală Efectivă) este 15,26%.

Cardul Deștept de la Banca Românească

Cardul Deștept de la Banca RomâneascăUn nou instrument de credit oferit de Banca Românească, Cardul MasterCard Deștept:
- 0% comision la plata cu cardul în țară și în străinătate (la comercianți și pe internet). În plus, folosind acest card, ai acceptare la plată oriunde în țară și în lume și acces permanent la disponibilul din cont 24 de ore, 7 zile din 7
- până la 61 de zile perioadă de grație în care poți returna banii utilizați fără perceperea dobânzii pentru plățile efectuate la comercianți
- rata dobânzii pentru plățile la comercianți și pe internet 24.45%
- rata dobânzii pentru retragerile de numerar 26.45%
- comision cumpărături 0 RON
- suma minimă de plată la scadență, ca valoare din soldul creditului utilizat 5%, minimum 20 RON, dar fără a depăși soldul.

Dacă faci cumpărături de minimum 100 RON (per tranzacție) și le achiți cu cardul în perioada 1 martie – 31 mai 2010, primești înapoi 2% din valoarea lor. Vei regăsi bonusul aferent cumpărăturilor evidențiat pe extrasul de cont de la finalul fiecărei luni.

Pentru un salar de 1000 RON, fara alte rate lunare sau overdraft, puteti obtine o limita de credit de 3000 RON.

Dobânzile la credite au scăzut. Anunţaţi-vă băncile!

În ultimul an, indicatorii folosiţi la calcularea dobânzilor au scăzut de la 15% la 7% la creditele în lei, de la 3% la 1% la cele în euro şi de la 1,75% la sub 0,5% la cele în dolari În momentul de faţă, dobânzile la creditele în lei cu dobândă variabilă ar trebui să fie cu până la o treime mai mici decât acum un an.

Motivul este simplu: principalul indicator folosit de bănci în calcularea dobânzii, ROBOR (dobânda la care se împrumută între ele băncile cu lei), a scăzut cu aproape două treimi, de la peste 15% în martie 2009 la sub 7% în acest moment.


Un exemplu de metodă de calcul al dobânzii este ROBOR 3M + 2%, respectiv dobânda la care se împrumută băncile între ele pe o perioadă de trei luni (ROBOR la 3 luni) plus marja de risc a băncii.


Anul trecut, dobânda era, conform exemplului, de circa 17%. După adăugarea comisioanelor băncii se obţinea o dobândă reală (anuală efectivă - DAE) de 22-26%. Reducerea ROBOR cu peste 8 puncte procentuale ar trebui să însemne în mod normal şi reducerea DAE cu circa o treime.


Banca vrea să fie anunţată la timp


Nu toţi clienţii se bucură însă de această reducere, din două motive.

Primul este că banca se angajează să recalculeze dobânda la o anumită perioadă de timp, de cele mai multe ori la fiecare trei sau şase luni. În contractul de credit, banca precizează clar la cât timp se recalculează dobânda.


Al doilea motiv este că unele bănci "uită", pur şi simplu, să o recalculeze. Mai mult decât atât, dacă ele "uită", clientul are la dispoziţie, de cele mai multe ori, doar 30 de zile pentru a anunţa banca de faptul că vrea să-i fie recalculată dobânda.

Dacă anunţul nu e făcut la timp, banca este absolvită şi de vină, şi de recalculare. Termenul maxim în care trebuie făcută cererea la bancă este prevăzut în contract.


Reduceri vizibile şi la creditele în valută


Indicele ROBOR este folosit doar la calcularea creditelor cu dobândă variabilă acordate în lei. În cazul creditelor în valută, indicatorii folosiţi sunt Euribor, la creditele în euro, şi Libor, la cele acordate în franci elveţieni sau dolari.

În cazul creditelor în valută se aplică acelaşi model de calcul ca în cazul celor în lei, respectiv formulele sunt de tipul Euribor (sau Libor, dacă e vorba de franci elveţieni sau dolari) 3M+5%.

În ultimul an, Euribor a coborât de la 3% la circa 1%, iar Libor de la 1,75% la sub 0,5%.
Cum în România cea mai mare parte a dobânzilor la creditele în valută este de fapt marja de risc a băncii, scăderea celor doi indicatori se resimte mai puţin în rată decât la creditele în lei, unde indicatorul are o pondere mult mai mare. Totuşi, reducerea din ultimul an nu este de neglijat, fiind vorba despre până la o cincime din dobândă.
Sursa: www.gandul.info

U.E. ne micsoreaza comisionul de rambursare anticipata

U.E. ne micsoreaza comisionul de rambursare anticipataCel mai mare comision de rambursare anticipata a unui credit de consum sau ipotecar, perceput de bancile din top 10 de pe piata locala, este de 5% din valoarea imprumutului, iar cel mai redus – 0%.

Din mai anul viitor, bancile nu vor mai putea percepe un comision de rambursare anticipata mai mare de 1% pentru creditele cu dobanda variabila, potrivit unei directive a Uniunii Europene.

In cazul unui credit ipotecar de 50.000 de euro se poate ajunge la un comision de rambursare anticipata de 2.500 de euro (5% din valoare), care poate fi recuperat de catre clientul ce isi refinanteaza creditul la o alta banca, a carui dobanda este mai mica cu 1%, in cel putin 5 ani.

Daca analizam comisioanele de rambursare anticipata la cele mai mari zece banci din Romania, avand ca exemple un credit de nevoi personale si altul ipotecar, reiese ca ING este singura institutie de credit care la creditele noi de consum sau ipotecare nu percepe comision de rambursare anticipata. Totusi, in cazul creditelor ipotecare acordate mai noi de un an se percepe comision de 1%.
Sursa: www.cotidianul.ro