headerphoto

U.E. ne micsoreaza comisionul de rambursare anticipata

U.E. ne micsoreaza comisionul de rambursare anticipataCel mai mare comision de rambursare anticipata a unui credit de consum sau ipotecar, perceput de bancile din top 10 de pe piata locala, este de 5% din valoarea imprumutului, iar cel mai redus – 0%.

Din mai anul viitor, bancile nu vor mai putea percepe un comision de rambursare anticipata mai mare de 1% pentru creditele cu dobanda variabila, potrivit unei directive a Uniunii Europene.

In cazul unui credit ipotecar de 50.000 de euro se poate ajunge la un comision de rambursare anticipata de 2.500 de euro (5% din valoare), care poate fi recuperat de catre clientul ce isi refinanteaza creditul la o alta banca, a carui dobanda este mai mica cu 1%, in cel putin 5 ani.

Daca analizam comisioanele de rambursare anticipata la cele mai mari zece banci din Romania, avand ca exemple un credit de nevoi personale si altul ipotecar, reiese ca ING este singura institutie de credit care la creditele noi de consum sau ipotecare nu percepe comision de rambursare anticipata. Totusi, in cazul creditelor ipotecare acordate mai noi de un an se percepe comision de 1%.
Sursa: www.cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu